O viata de zi cu zi diferita si fericita


O viata de zi cu zi diferita si fericita

Viata de zi cu zi poate fi mai frumoasa.  Este alegerea ta. Este propria noastră atitudine care ne face să ne simtim fericiti sau nefericiti. Este adevărat, ne vom întâlni cu tot felul de situaţii în timpul zilei, şi unele dintre ele pot fi neplacute. Trecem constant prin diverse împrejurări, dar nu trebuie sa ne influenteze reacţiile şi sentimentele.

Dacă lăsăm evenimente exterioare sa ne influenteze starea, vom deveni sclavii lor. Ne vom pierde libertatea. Lasam fericirea sa fie determinata de forţele exterioare. Pe de altă parte, ne putem elibera de influenţele exterioare. Putem alege sa fim fericiti, şi putem face multe sa crestem fericirea în viaţa noastră.

Ce este fericirea? Este un sentiment de pace interioara si satisfactie. Este, de obicei experimentata atunci când nu există griji, temeri sau ganduri obsesive, şi acest lucru se întâmplă, de obicei, atunci când facem ceva ce ne place sau, atunci când ajungem sa castigam sau sa atinge ceva ce are valoare. Pare a fi rezultatul unor evenimente pozitive, dar de fapt vine din interior, declanşat de evenimentele exterioare.

Pentru majoritatea oamenilor, fericirea pare trecătoare şi temporara, deoarece acestea permite circumstanţelor externe sa intervina. Una dintre cele mai bune moduri de a o păstra, este pace interioară – prin meditatie zilnica. Mintea devine mai linistita si ii este mai usor sa aleaga obiceiul de fi fericita.

Iata câteva sfaturi pentru a fi mai fericiti în viaţa de zi cu zi:

1) Depune eforturi pentru a schimba modul în care privesti lucrurile. Intotdeauna uita-te la partea plina a paharului. Mintea te-ar putea face sa te gandesti la negativitate si dificultati. Nu o lasa. Uita-te la partea buna şi pozitiva a fiecarei situatii.

2) Gandeste-te la solutii, nu la probleme.

3) Asculta muzica de relaxare.

4) Uite-te la comedii amuzante care te fac să râzi.

5) În fiecare zi, dedica timp pentru a citi câteva pagini de carte sau un articol inspirat.

6) Ai grija de gandurile tale. Ori de câte ori gandesti negativ incearca sa le transformi in ganduri pozitive.

7) Întotdeauna admira ceea ce ai facut si nu ceea ce nu ai facut.

8) In fiecare zi fa ceva bun pentru tine. Poate fi ceva marunt, precum sa cumperi o carte, sa mananci ceva ce iti place, sa privesti programul preferat la TV, sa mergi la un film, sau doar sa faci o plimbare pe plaja.

9) In fiecare zi fa cel puţin un act pentru a face pe cineva fericit. Acest lucru poate fi un cuvânt bun care sa ajute colegii, sa opresti masina la intersectie pentru ca oameni sa treaca, sa oferi un loc in autobuz, sau sa dai un cadou cuiva pe care iubesti. Posibilităţile sunt infinite. Când faci pe cineva fericit, tu vei deveni fericit, şi apoi oamenii vor incerca sa te faca pe tine fericit.

10) Aştepta întotdeauna fericirea.

11) Nu invidia oamenii care sunt fericiti. Dimpotrivă, fi fericit pentru fericirea lor.

12) Asociaza-te cu oamenii fericiţi, şi încearca sa înveti de la ei sa fi fericit. Aminteste-ti, fericirea este contagiosa.

13) Da tot ce ai mai bun sa ramai detasat, mai ales, cand lucrurile nu se desfasoara asa cum ai intentionat sau cum ti-ai dorit. Detasarea nu inseamna indiferenta. Este acceptarea binelui si a raului si pastrarea echilibrului. Detaşarea are de a face cu pacea interioară, şi pace interioară duce la fericire.

14) Zambeste mai des.


Comentarii (fara raspunsuri)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *