Cum sa ocrotim Natura


Cum sa ocrotim Natura

Traim intr-o lume care se schimba constant si mereu avanseaza. Primim tehnica noua in fiecare zi, in timp ce pretindem ca suntem o societate moderna si civilizata… dar suntem siguri ca facem ceea ce este mai bine pentru noi si pentru cei din jurul nostru?

Suntem siguri ca nu uitam ceva? Este foarte usor sa te lasi purtat de val de frumusetea noutatii, dar in acelasi timp suntem responsabili pentru consecintele actiunilor noastre! Asta inseamna ca uitam ca pamantul nu ne va sustine la nesfarsit, daca nu aratam atentie si preocupare, vom castiga lupta impotriva mamei natura.

Suntem cei care ar trebui sa fim constienti de daunele pe care le producem naturii si ca natura este cea care ne ofera sprijin si ne da posibilitatea sa ne bucuram de ceea ce avem parte in calatoria noastra pe pamant.

Ca atare, este foarte simplu ..dar ne confruntam cu probleme precum schimbarea climatului si a mediului inconjurator, in ceea ce priveste starea de bine a pamantului.

Ganditi-va, daca intr-o buna zi, primiti un test in ceea ce priveste conservarea naturii…aveti un raspuns?

Stim ca nu se face primavara cu o floare, dar exista numeroase ajustari pe care oamenii de rand ar putea sa le faca in viata lor pentru a ajuta la conservarea naturii si la evolurea sustenabilitatii.

Inchideti si scoateti din priza aparatura electrica in timpul noptii. Toate aparatele electrice folosesc electricitate chiar si cand sunt inchise. Acest fapt produce pierderi foarte mari care pot fi evitate, mai ales noaptea.

Fa cumparaturile local. Expedierea cumpartaturilor international produce pierderi mari de energie. Mai mult, alimentele produse local necesita mai putini conservanti nesanatosi si cumpararea lor va sustine economia locala.

 

Reduceti folosirea masinii. Este mai simplu sa traiti fara masina in cele mai multe dintre orase. Masinile nu numai ca produc pierderi mari de energie si arderi a resurselor limitate, dar forteaza si designul urban sa se adapteze.

Luati legatura cu reprezentantii locali. Nu pare mare lucru, dar alesii au grija ca nevoile si punctele voastre de vedere sa fie reprezentate; asa ca scrieti o scrisoare catre biroul guvernamental insistand ca el sa considere problemele legate de mediu in politicile sale.

Asta nu inseamna mult, dar este un inceput al calatoriei catre o casa mai buna. Da, natura este casa noastra  si ar trebui sa dam tot ce avem mai bun sa o facem sa se simta iubita si protejata. Tineti minte, este cea care ne aduce bucurie in fiecare zi si ne incurajeaza sa fim mai buni prin frumusetea ei.

Haideti sa fim inceputul, haideti sa incepem sa facem lucrurile diferit si desi pare o gluma, haideti sa incepem sa ne iubim cu adevarat si sa ne apreciem pe noi insine si casa noastra, la adevarata valoare!


Comentarii (fara raspunsuri)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *